13 грудня 2022
Благодійний Фонд «Енергія Відродження» підтримав міжнародний проект українського фотографа Константин Ревуцкий «Vinnitsya Strong» та «Ізюм Деокупація».

Перший етап проекту пройшов у столиці Чехіі – Празі. Зокрема там проведено більше десяти культурно-дипломатичних заходів, в яких взяли участь дипломати, політики, спортсмени, а також представники нашої діаспори та вимушені переселенці. За сприяння Embassy of Ukraine in Prague / Velvyslanectví Ukrajiny v Praze, а саме посла України в Чехії Віталія Усатого та консула Олександра Луценко відбулися наступні заходи:

1. Трьохденна фотовиставка та ряд заходів на Eastern Partnership Civil Society Forum

2. Фотовиставка в посольстві України в Чехії.

3. Фотовиставка на центральній площі Праги.

4. Креативна фотовиставка в артмузеї.

5. Зустріч та обговорення програми підтримки з легендами чеського спорту: боксером професіоналом Ласло Кутілом та відомим футболістом, гравцем збірної Чехії, 14-и кратним чемпіоном Іржи Новотни. На зустрічі були присутні й наші земляки - футболісти Сергій Гречко та Єгор Цекало.

6. Зустріч з керівництвом національного дому меншинств та підготовка до фотопроекту "Міст Дружби".

7. Зустріч з військовим аташе посольства України в Чехії та підготовка до виставки, яка відбудеться 20-го грудня.

8. Низка зустрічей з найбільш потужними гуманітарними організаціями Європи та майбутніми донорами України.

9. Зустрічі з грузинською і сербською делегаціями.

Також представники нашого фонду Вова Затайдух та Олександр Склярук завітали з гостинцями до дітей наших переселенців, які були вимушенні покинути територію України під час війни та допомогли з перевезенням меблів до дитячого садочку.

Хочемо зазначити, що Чехія являється однією з лідерів у допомозі та підтримці України. Велика заслуга в тому нашого повноваженого посла, консулів і дипломатів.

Пишаємось бути українцями та представниками цієї культурної дипломатичної місії.