08 червня 2022
До Вінниці прибули представники Асоціації цивільного захисту та надзвичайних ситуацій «АЛІКАНТІ».

До Вінниці прибули представники Асоціації цивільного захисту та надзвичайних ситуацій «АЛІКАНТІ» Ascproteccivil.Alacantí з іспанського міста Аліканте. Це Jose Manuel Prieto та Antonio Berdú. Знайомство з ними відбулось вчора під час зустрічі у нашому Фонді. Його співзасновники Андрій Поліщук, Олександр Млинець, насамперед, подякували іспанським друзям за солідарність з українським народом, за небайдужість, підтримку і гуманітарну допомогу, яку вони вже надали. Потім ознайомили з роботою Фонду, продемонстрували його можливості. Jose Manuel Prieto та Antonio Berdú не приховували свого зацікавлення діяльністю вінницької команди волонтерів, а також рятувальників, оскільки і Хосе, і Антоніо є цивільними рятувальниками у своїй країні. Вони працюють зі спеціально навченими собаками, які здатні знайти людину під водою чи витягти з під завалів, визначити територію замінувань з вибухівкою тощо.

- Коли у вас розпочалась ця страшна війна, то ми певний час спостерігали за її жахами з теленовин та відео в Інтернеті. Потім прийняли самостійне і одноголосне рішення – їхати і допомагати, бо люди не повинні так страждати! Це несправедлива і жорстока війна! А ми можемо бути корисними. У нас є для того спеціальні знання і навички. Нині маємо передусім ознайомчу місію. Окрім благодійної гуманітарної допомоги, яку ми організували і ви вже отримали перший вантаж, ми могли б ще посприяти в іншому. Наприклад, роботі кінологів, рятувальників, бо маємо з тим справу. Тож , хочемо ознайомитися з усім, дізнатися про всі ваші потреби і долучитися до співпраці з вашим фондом, - розповіли про свої наміри іспанські друзі.

У відповідь Андрій Поліщук повідомив, що в рамках вже намічених спільних з вінницькими рятувальниками планів, з боку Фонду буде активне сприяння іспанським партнерам щодо організації для них вже цього тижня поїздки до Київської (міста Ірпінь, Буча), Чернігівської та Сумської областей. А сьогодні

Jose Manuel Prieto та Antonio Berdú продовжать знайомство з Вінницею та вінничанами.

До речі, під час зустрічі з іспанськими друзями були присутні і представники Головного управління ДСНС України у Вінницькій області, з якими наш Фонд тісно співпрацює.