13 серпня 2022
«ПІД ОДНИМ ДАХОМ НА ОДНІЙ ЗЕМЛІ».

До війни жителька Лисичанська Луганської області Надія Семенюк приїжджала на Вінниччину часто, переважно у відпустку. В селі Красненьке Іллінецького району народилася і виросла. Тут досі проживають її родичі, і тут завжди на неї радо чекають. Відвідини рідного краю були, як правило, запланованими. Однак після 24 лютого 2022-го стали вимушеними.

- Вранці, 24 лютого, мене з чоловіком розбудили вибухи. Одразу спустилися до підвалу, який облаштували як бомбосховище ще у 2014 році. Навіть на всяк випадок буржуйки з лежаками поставили і рятувалися там не раз. Не думали, що знову доведеться. Довелося, на жаль. Дочка із зятем і малолітніми онуками зразу до нас приїхали, теж переховувались. Вони недалеко від нас у Лисичанську проживали, в приватному будинку. Нині там орки «господарюють», танк у дворі поставили. Ми встигли евакуюватися останнім потягом. Дочка нині в селі Борисівка знімає будиночок, а я з чоловіком - у моєї сестри живемо. Нас, як й інших тимчасово переселених осіб, гарно прийняли в тутешній громаді, піклуються, допомагають. Дякуємо щиро за все! Але як добре б не було, хочеться додому. Якось у 2014-му і нам довелося приймати у себе в Лисичанську переселенців з Луганського енергетичного об’єднання. Люди тоді залишилися без власних домівок, без усього. Ми допомагали, чим могли. Якось пережили той етап війни всі разом. Сподівались, що все затихне і буде мир. А тепер це окупована ворогом територія. Зрештою, і самі стали переселенцями. Війна – то страшне лихо і велике горе. Допомога ближнім – то святе, за що добрим людям обов’язково воздасться, - поділилася своїм болем і спогадами Надія Семенюк.

Добре, що жінка та її родина звернулися до Центру гуманітарної допомоги нашого благодійного фонду «ЕНЕРГІЯ ВІДРОДЖЕННЯ» в Іллінцях. Разом з іншими тимчасово переміщеними особами, яких тут майже чотири тисячі, отримала розуміння і матеріальну підтримку.

- Дуже вдячна, бо ми приїхали, можна сказати, без нічого. Одна сумка з дитячими речами і те, що на нас було. Хто ж думав, що так все затягнеться і ми залишимося надовго. Продукти нам хороші дають, ось тепер і одяг, і речі гігієнічної необхідності. Щиро дякуємо Фонду за таку підтримку, усім благодійникам і небайдужим людям! Вкотре переконуюсь, біда зближує людей. Вірю в перемогу нашого народу і мрію якнайшвидше повернутися зі своєю родиною додому, до Лисичанська, - додала Надія Семенюк.

Нагадаємо, Центр гуманітарної допомоги в Іллінцях розташований по вулиці Пестеля, 1, часи роботи - з 9.00 до 15.00 у будні дні. Вона тут ефективна, адресна і гарантована усім, хто цього потребує. В області вже діє 5 Центрів благодійного Фонду «ЕНЕРГІЯ ВІДРОДЖЕННЯ».

Тримаймося, дорогі українці! Перемога за нами!